Héctor López Bofill presenta La trama contra Catalunya

InvLaTramaOlot

L’escriptor i professor Héctor López Bofill és el convidat del mes de novembre d’Estelada 2014. Bofill presentarà el seu darrer llibre, La trama contra Catalunya (Angle Editorial), una obra que posa al descobert els enemics interns de Catalunya, en un moment en què ens hi juguem molt. L’obra, a més d’identificar-los, els descobreix i ens explica que sovint els hem considerat dels nostres, fins acabar desemmascarant la seva moneda de canvi: els privilegis econòmics i socials, i el manteniment del poder.

Héctor López Bofill és escriptor i professor de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra. Com a jurista ha publicat quatre llibres i desenes d’articles en la seva especialitat. L’any 2004 publicà el seu assaig més cèlebre: La independència i la realitat. Bases per a la sobirania de Catalunya (Moll). Com a poeta ha publicat Poema de Calipso (Columna, 1995), La reconstrucció de l’aristocràcia (Proa, 1999), La revolució silenciosa (Proa, 2001) pel qual obtingué la Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona, Les genives cremades (Proa, 2004, Premi Ciutat de Palma) i El retorn dels Titans (premi Mallorca. 2010). L’any 2003 fou guardonat amb el premi Josep Pla de narrativa per la novel·la L’últim Evangeli (Destino, 2003). L’any 2010 va publicar la novel·la Dafne abans de l’alba. Forma part del grup poètic Els Imparables, que ha impulsat una renovació estètica i generacional a les lletres catalanes (Imparables, Proa, 2004). Col·labora habitualment al diari El Punt Avui i al programa Els matins de TV3.

La xerrada serà presentada per Núria Torres, presidenta d’Òmnium Cultural de la Garrotxa, que és també una de les entitats col.laboradores de l’acte, juntament amb el PEHOC, l’Assemblea d’Olot per la Independència i la llibreria Drac. L’acte es durà a terme aquest dissabte, 9 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 8), d’Olot.

http://www.angleeditorial.com/la-trama-contra-catalunya-424

Cartell nov 13-01