Pacte Nacional pel Referèndum


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquesta tarda la creació del Pacte Nacional pel Referèndum amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya, de fer-lo de manera acordada amb l’Estat espanyol i de buscar també suports fora del país. Així s’ha acordat a la reunió que el cap de l’Executiu ha convocat aquesta tarda al Parlament amb agents polítics, econòmics, socials i institucionals i que tenia com a objectiu analitzar la situació política i social que ha de permetre la convocatòria d’aquesta consulta.

També ha anunciat que hi haurà una comissió executiva inicial. Aquesta comissió estarà formada per Maite Arqué, Jaume Bosch, Francesc de Dalmases, Carme-Laura Gil, Itziar Gonzalez, Francesc Pané, Carme Porta i Joan Ignasi Elena, que actuarà com a coordinador.

El president també ha anunciat que caldrà fer una campanya d’adhesions a aquesta idea per tal d’acreditar davant de l’Estat espanyol i del conjunt de la població la voluntat i el suport per fer un referèndum.

A la reunió també hi ha assistit, per part el Govern, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; la consellera de Presidència, Neus Munté; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el conseller de Justícia, Carles Mundó. També hi han pres part la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els expresidents del Parlament de Catalunya; l’expresident Mas; els presidents de les quatre diputacions, així com representants de grups polítics; diputats, senadors i eurodiputats; patronals, sindicats i entitats socials.

whatsapp-image-2016-12-23-at-18-01-57_1_630x630