Josep Costa (UPF) presenta O secessió o secessió per a Estelada 2014


L’última xerrada abans de l’estiu d’Estelada 2014 estarà a dedicada a un concepte que darrerament s’ha sentit sovint: la secessió de Catalunya respecte d’Espanya. Per fer-ho, la plataforma independentista presenta el darrer llibre de Josep Costa, O secessió o secessió (A contravent, 2017), del qual ja se n’han fet dues edicions.

Josep Costa és jurista i professor de teoria política de la Universitat Pompeu Fabra i una de les veus més respectades de les que analitzen el procés d’independència de Catalunya. Costa ha estudiat a fons els processos de secessió de països i nacions dins d’estats plurinacionals i en aquest llibre fa una dissecció precisa i hàbil de la teoria de la secessió, del cas català i de l’atzucac que porta l’Estat espanyol a l’autodestrucció. Costa considera que si l’Estat espanyol no es reinventa com a estat plurinacional, la independència de Catalunya triomfarà. De fet, sosté que la secessió de Catalunya és inevitable; segons Costa, el llibre és “una anàlisi de l’actitud i les actuacions de l’Estat espanyol arran del desafiament de l’independentisme català i sobretot que amb la resposta que dóna l’estat espanyol a la qüestió no fa res més que contribuir-hi. Aquesta és la paradoxa de l’estat espanyol: mirant d’aturar la independència tal com ho fa, aconsegueix que l’independentisme tingui més suport i més legitimitat”.

La xerrada tindrà lloc el proper dissabte, 10 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (plaça del Puig del Roser, 1), d’Olot.

Podeu llegir l’entrevista que li van fer a Vilaweb arran de la publicacío del llibre: http://www.vilaweb.cat/noticies/josep-costa-unes-eleccions-ara-no-son-mes-factibles-ni-mes-realistes-que-el-referendum/

I l’entrevista al programa Més 324 del canal 33: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/entrevista-a-josep-costa-jurista-politoleg-i-autor-de-o-secessio-o-secessio/video/5660478/