Estelada 2014 presenta dos llibres de Pau Miserachs i Anna Arqué


L’entitat Estelada 2014 ha preparat per al proper dissabte, 18 de març, la presentació dels dos darrers llibres de Pau Miserachs, advocat, president del Grup d’Estudis Polítics de Catalunya i membre del Grup de Juristes Maspons i Anglasell; concretament, els llibres que es presenten són La democràcia captiva (2016) i Per defensar la democràcia… referèndum! (2017), ambdós de l’editorial Llibres de l’Índex.

La democràcia captiva és un recull d’articles de literatura política en contra la indiferència i la manipulació de les idees i les persones. Pau Miserachs, en clau de confessió del seu pensament, fa un exercici crític de lliure opinió de la política catalana i espanyola des de l’octubre del 2015, quan es va constituir el nou Parla­ment de Catalunya. L’autor fa un recorregut pels sentiments contradictoris de la ciutadania i la voluntat política de construir la República Catalana davant el front nacional creat contra els drets i llibertats de Catalunya. Miserachs se segueix pronunciant a favor del referèndum d’autodeterminació convocat pel Parlament de Catalunya, d’acord amb el Dret de les Nacions Unides que és supranacional i està per damunt de la Constitució de l’Estat espanyol, com a solució per resoldre el conflicte i obtenir legi­timitat internacional pel procés.

El segon llibre, Per defensar la democracia… referèndum!, és un recull de nous articles d’en Pau Miserachs que abasta temporalment des de les fallides eleccions espanyoles del juny del 2016 fins a la cimera de presidents autonòmics de gener del 2017, però també és un llibre d’informació –amb lliçó d’Història inclosa–, que recull tot un seguit de disposicions legislatives que demostren, objectivament, la il·legalitat en què incorre el Govern espanyol amb l’intent d’impedir, vulnerant el principi democràtic, el referèndum per a la independència de Catalunya que, malgrat tot, es farà. Però també és un llibre de consulta dels textos de Dret internacional relatius al dret dels pobles a la lliure determinació, que el Govern espanyol desconsidera, i l’argumentació jurídica del Dret internacional sobre el dret d’autodeterminació dels territoris no colonials, però dependents o ocupats contra la seva voluntat, com és el cas de Catalunya.

La presentació de les dues obres anirà a càrrec d’Anna Arqué, portaveu de la International Commission of European Citizens, i que ha fet el pròleg del primer i l’epíleg del segon.

La presentació es farà a la sala d’actes de l’Hospici, el proper dissabte, 18 de març, a 2/4 de 8 del vespre, i comptarà amb la col.laboració de la llibreria Drac d’Olot, que oferirà els llibres als assistents.