Víctor Terradellas (Fundació CATmón) analitza el context internacional del procés d’independència de Catalunya


Víctor Terradellas serà a Olot convidat per Estelada 2014 per analitzar l’estratègia internacional de Catalunya de cara a aconseguir el suport internacional, però també el seu lloc en el món. Per a Terradellas, l’èxit o el fracàs de la independència dependrà, en bona mesura, de la intervenció de la comunitat internacional. Les aliances i els reconeixements poden ser l’empenta definitiva a la normalització del nou estat català, quan ja s’hagi proclamat. Però, segons Terradellas, necessitem explicar al món què volem ser i convertir la voluntat del poble en un fet vinculant; en aquell moment, les cancelleries del món començaran a prendre posició o, si més no, a pressionar el govern espanyol per a una solució definitiva i pactada com un referèndum acordat i vinculant per a totes dues parts.

Aquesta és i ha estat des de fa anys la principal preocupació de Víctor Terradellas, president i fundador de la Fundació CATmón, editor de la revista Catalan International View i ONGC, i responsable d’afers internacionals de CDC aquests últims anys. Terradellas ha treballat per la cooperació, la resolució de conflictes i les relacions internacionals catalanes en escenaris tan diversos com el Perú, Bolívia, Xile, l’Argentina, Bòsnia i Hercegovina, Kossove, Albània, l’Afganistan, Mongòlia, el Paquistan i el Kurdistan. Però també ha tingut una intensa activitat interior en favor de l’entesa entre independentistes, amb un paper decisiu en la resolució que va portar a la investidura de Carles Puigdemont.

La xerrada tindrà lloc el proper dissabte, 21 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Hospici (c. Hospici, 8), d’Olot.

cartellvictorterradellas

Anuncis