Mireia Juanola presenta Un nou país. Una nova política per a Estelada 2014


 

Després de la bona acollida de la conferència d’Artur Mas del setembre, Estelada 2014 va organitzar per aquest dissabte la presentació del llibre Un nou país. Una nova política de la psicòloga i lingüista Mireia Juanola.

L’obra és un assaig en què la seva autora reflexiona, des de la psicologia social, sobre els importants canvis a què s’enfronta el món, un món en què Catalunya hi vol tenir el seu paper com a Estat. Per a Juanola, s’estan produint canvis tan importants en tots els àmbits, però sobretot en tecnologia, relacions socials i política, que encara no en som ni conscients ni sabem cap a on ens portaran. En aquest punt, Catalunya ha iniciat un camí de no retorn per esdevenir un nou Estat al món i, sense saber-ho, participa intensament com a actor de la profunda transformació que s’està produint. Per això, l’autora sosté que, en el país que volem, “partirem de l’individu, el nòdul principal de la cadena”. I afegeix: “El fet que el sentiment hereditari i de pertinença sigui psicològicament necessari pressuposa que tothom necessita un país que el reconegui, ja que això li permet autorealitzar-se en el seu ser, transmetre els seus continguts i protegir-los, perpetuar-los en un futur i organitzar-se d’una manera col.lectiva en forma d’estat (…)”.

????????????????????????????????????

Per a l’autora, la clau de l’èxit de l’empresa que estem realitzant els catalans està en els valors: el talent, l’esforç, l’honradesa, la humilitat i el respecte. I acaba: “Canviar el jo pel nosaltres. Estem disposats a provar-ho?”.

L’acte va ser seguit per unes vint persones que van quedar sorpreses amb el plantejament de l’autora, lluny de les propostes polítiques, econòmiques i, fins i tot, sentimentals d’altres obres. Es tracta, doncs, d’un llibre complex, però necessari, que ens ha de fer reflexionar sobre quin és el país i el futur que volem. L’obra ha estat editada per Pagès editors i el podeu trobar a la venda a la llibreria Drac d’Olot.

La propera xerrada d’Estelada 2014 serà el dissabte 19 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes de l’Hospici (c. Hospici, 8) d’Olot. La persona convidada és Concepció Pitxot, professora de teoria econòmica de la Universitat de Barcelona, experta en política fiscal i deute públic, que parlarà de Perspectives d’una Seguretat Social catalana, precisament en uns moments que des del Govern de la Generalitat ja s’ha anunciat que durant el primer semestre del 2017 s’aprovarà la llei de creació de l’Agència Catalana de Protecció Social, una altra de les estructures d’estat, juntament amb la Hisenda pròpia.

Anuncis

One thought on “Mireia Juanola presenta Un nou país. Una nova política per a Estelada 2014”

Els comentaris estan tancats.