Mireia Juanola presenta Un nou país. Una nova política per a Estelada 2014


 

Després de l’èxit de la xerrada d’Artur Mas del passat mes de setembre, Estelada 2014 continua amb les seves xerrades mensuals. En aquesta ocasió és la psicòloga i lingüista Mireia Juanola, que presenta el seu darrer llibre, Un nou país. Una nova política (Pagès Editors, 2015).

L’obra és una reflexió sobre l’actual moment que viu Catalunya, una època de transformacions profundes i necessàries, tant en l’àmbit polític com social, i descriu un país, el nostre, global i canviat, immers en les tecnologies de la informació, el coneixement i la societat xarxa. Mireia Juanola assegura que la història ens ha posat en una cruïlla davant la qual ens haurem de definir, tant com a ciutadans d’un territori específic, en el nostre cas Catalunya, com també com a ciutadans del món. L’autora proposa una anàlisi anacrònica que permetrà comprendre com hem arribat on som. També exposa algunes idees que haurien de permetre transformar la societat en un món just i habitable per a tothom. El llibre ha estat prologat per Jaume Terribas, membre del secretariat nacional de l’ANC, i ha estat presentat a diverses poblacions catalanes, com ara a Sant Cugat, Alella, Tarragona, Begur i Calafell.

Mireia Juanola (Barcelona, 1964), especialista en psicologia clínica, amb estudis de psiquiatria i neurologia, s’ha dedicat professionalment, des del 1987, a l’exercici de la psicoteràpia. Lingüística des del 1992, es defineix com una “professional de trinxera, en la primera línia de les problemàtiques col·lectives i indiviuals, psicològiques, socials i adaptatives”. És membre activa de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La presentació tindrà lloc aquest dissabte, 8 d’octubre, a la sala d’actes de l’Hospici (c. Hospici, 8), d’Olot. Després de la presentació, hi haurà l’oportunitat de mantenir un debat amb l’autora.

un-nou-pais-olot

Anuncis