Estelada 2014 omple el Torín amb Artur Mas


Més de 350 persones van omplir el Torín per escoltar l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, en la primera xerrada del curs d’Estelada 2014. L’entitat, que havia anunciat feia dies aquesta xerrada, va aconseguir omplir la sala amb gent entusiasta de l’expresident, per sentir-lo explicar com s’havia desenvolupat el procés cap a la independència fins ara i valorar-ne els propers mesos. Per a Mas, estem en el calendari i, per tant, el proper any 2017 serà decisiu.

20-1

En la seva intervenció, Mas va acusar l’Estat espanyol de ser incapaç d’oferir res als catalans més que jutges i amenaces, mentre que explicava confiar en les cancelleries internacionals i la Unió Europea que, quan arribi el moment definitiu que els catalans puguem decidir el nostre futur en un referèndum, acceptin la voluntat dels catalans i ens reconeguin. També, per això mateix, cal garantir la viabilitat del proper estat català i ja s’estan preparant les estructures d’estat necessàries per garantir els serveis i la seguretat dels ciutadans, com la hisenda pròpia, la seguretat social i la presència internacional.

28

També va fer referències als partits que, favorables al dret a decidir, no acaben d’apostar per fer una proposta clara que afavoreixi el procés perquè, segons Mas, tenen massa a perdre a Espanya, en una clara referència als Comuns.

????????????????????????????????????
Artur Mas rebent una panera de productes del Cacau Olot

L’acte va comptar també amb una part de preguntes d’entitats locals i comarcals, com ara Òmnium Cultural, ANC d’Olot i la mateixa entitat organitzadora, Estelada 2014, així com també del públic assistent, en una diàleg franc i amè amb l’expresident. En aquest torn de preguntes, se li va preguntar, entre d’altres, sobre les tasques que està desenvolupant ell ara mateix, després que afirmés que seguiria treballant per a Catalunya, tot i no ser president. Mas va explicar que s’està dedicant també, a més de fer xerrades com aquesta d’Olot a tot Catalunya, a anar a l’estranger a parlar amb mitjans de comunicació, representants de think tanks i altres interlocutors per explicar-los el procés democràtic i pacífic que estem fent els catalans.

L’acte va acabar amb el Cant dels Segadors per part del públic assistent.

La propera xerrada d’Estelada 2014 serà el dissabte, 8 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Hospici i anirà a càrrec de la Mireia Juanola, psicòloga i lingüista, que presentarà el llibre Un nou país. Una nova política (Pagès editors), que pretén ser una reflexió sobre el moment crucial que viu Catalunya. El text s’inscriu en una època de transformacions profundes i necessàries, tant en l’àmbit polític com social, i descriu un país, el nostre, global i canviant, immers en les tecnologies de la informació, el coneixement i la societat xarxa. Mireia Juanola assegura que la història ens ha posat en una cruïlla davant la qual ens haurem de definir, tant com a ciutadans d’un territori específic, en el nostre cas Catalunya, com també com a ciutadans del món. L’autora proposa una anàlisi anacrònica que permetrà comprendre com hem arribat on som. També exposa algunes idees que haurien de permetre transformar la societat en un món just i habitable per a tothom.