Artur Mas pronunciarà una conferència política per a Estelada 2014 aquest setembre


La primera xerrada del proper curs de la plataforma Estelada 2014 anirà a càrrec de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas. Es tracta d’una conferència política en què l’expresident analitzarà l’actual moment polític del procés de Catalunya cap a la independència, que es va engegar el passat 9-N i, sobretot, després de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP del passat mes de gener, a les portes d’una moció de confiança amb el president Puigdemont i de l’aprovació dels pressupostos per al 2017. La xerrada, a més, arriba després de l’èxit de convocatòria de la Diada d’enguany, en què milers de ciutadans han sortit de nou al carrer per demanar la convocatòria d’un referèndum que dugui Catalunya a la independència.

cartell-set-mas-16-01

La xerrada comptarà també amb la participació de tres entitats de la comarca que formularan una pregunta directa a l’expresident. Finalment, també es donarà la possibilitat que alguns ciutadans li formulin una pregunta.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte, 17 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala del Torín (c. Puig del Roser, 19), d’Olot.

Aquesta xerrada donarà el tret de sortida del curs que Estelada 2014 ha preparat i en què esperen que, en paraules del seu secretari, Raül Massanella, ”s’arribi definitivament a una solució al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, a través d’algun dels mecanismes previstos, des del RUI fins a la DUI, que permetin al nostre poble sobreviure als embats unionistes i centralitzadors que l’Estat espanyol i els partits anomenats constitucionalistes està desplegant en els darrers mesos”. Per això, han previst xerrades d’alt contingut pedagògic, com la de la psicòloga i lingüista Mireia Juanola per presentar el seu llibre Un nou país. Una nova política el dia 8 d’octubre, la de l’experta en seguretat social, Concepció Patxot, que pronunciarà el 19 de novembre, o la del fotoperiodista Jordi Borràs sobre l’unionisme establert a Catalunya a través de les anàlisis dels seus llibres Plus Ultra i Desmuntant Societat Civil Catalana, prevista per al 17 de desembre. Aquestes tres xerrades es duran a terme a la sala d’actes de l’Hospici d’Olot.

Per a més informació, podeu consultar el blog de l’entitat https://estelada2014.wordpress.com.

Anuncis