Clàudia Pujol, del Sàpiens, convidada d’Estelada 2014 i PEHOC


La directora de la revista Sàpiens, l’olotina Clàudia Pujol, és la convidada del mes de febrer d’Estelada 2014, que aquest mes coorganitza la seva xerrada amb el PEHOC.

Clàudia Pujol és llicenciada en periodisme per la UAB i màster en Relacions Internacionals. En l’última dècada ha treballat a la revista Descobrir Catalunya, ha estat cap de redacció i directora del Cuina i, en els últims quatre anys, ha estat redactora en cap de Sàpiens. És una ferma partidària de la recerca i la divulgació històriques; de fet, en el seu blog, explica que “pertanyo a una generació de persones a les quals la Història ens va començar a interessar per la necessitat de saber què li ha faltat a Catalunya per tenir un Estat propi i per legitimar un cert sentiment de pertinença a una col·lectivitat·.

Per aquesta passió, Estelada 2014 li va proposar el repte de respondre la pregunta que titula la xerrada: Llegim la història per entendre el present? Part de la resposta la tenim en aquesta altra afirmació: “Però, a banda de la reafirmació -o del consol-, crec que conèixer el passat també ens hauria de servir per ajudar-nos a entendre els altres”.

La xerrada tindrà lloc el proper dissabte, 20 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (plaça del Puig del Roser, 1), d’Olot.

ClàudiaPujol