Amadeu Altafaj pronunciarà a Olot una conferència


El representant permanent del Govern català a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, serà a Olot el proper 11 de desembre convidat per Estelada 2014 per pronunciar una conferència amb el títol de Present i futur europeu de Catalunya.

Altafaj, que també és delegat del Govern català a Brussel.les, és periodista de formació. Ha estat portaveu del comissari europeu de Desenvolupament i Ajuda Humanitària, Louis Michel. Posteriorment, esdevingué portaveu d’afers econòmics de la Comissió Europea, posició en la qual adquirí certa notorietat a escala europea des del juny de 2012, arran de la crisi econòmica que afectà diversos països de la zona euro. Entre els anys 2012 i 2014, fou cap del gabinet d’ Olli Rehn, el vicepresident de la Unió Europea i comissari europeu d’Afers Econòmics i Monetaris. Al desembre de 2012 va comentar la situació econòmica de Catalunya, i va afirmar que seria viable econòmicament si fos independent, i albirava aleshores que el Principat sortiria de la crisi abans que Espanya.

El 23 de desembre del 2014, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va crear el càrrec de representant permanent de la Generalitat davant la UE, càrrec que ocupà Amadeu Altafaj amb rang de director general. També ha assumit la direcció de la delegació del govern català davant la UE.

La xerrada l’organitza Estelada 2014 amb la col.laboració d’Òmnium Cultural de la Garrotxa, ANC d’Olot i la Garrotxa, Idesga, Pehoc, així com de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal.

La conferència tindrà lloc el proper divendres, 11 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala El Torín.

Per a més informació:

http://www.catalannewsagency.com/politics/item/amadeu-altafaj-to-represent-catalan-government-in-the-european-union

http://www.elpuntavui.cat/article/3-politica/17-politica/810603-lexportaveu-economic-de-la-ue-nou-delegat-a-brusselmles.html

http://www.ara.cat/politica/Amadeu_Altafaj-UE-Generalitat-Catalunya-Espanya_0_1289271182.html

Cartell des 15-01 (1)

Anuncis