Xerrada de Josep M. Reniu a tres mesos del 27S15 a Sant Feliu de Pallerols


L’ANC de Sant Feliu de Pallerols i Estelada 2014 van organitzar conjuntament una xerrada dissabte per recordar que falten tres mesos per a les eleccions del 27S15. El convidat va ser Josep M. Reniu, politòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).

Durant la seva intervenció, Reniu va explicar el procés que caldrà seguir a partir del resultat del 27 de setembre, si aquest és favorable a la independència, “però cal un suport majoritari que arribi a dos terços del Parlament”, va demanar. Així, a partir del 28 de setembre, i després d’una declaració de sobirania, s’iniciarà el procés constituent, durant el qual caldrà assegurar tres aspectes: el reconeixement internacional, la culminació de la construcció de les estructures d’estat (la hisenda i la seguretat social, entre d’altres) i les converses amb l’Estat espanyol per negociar el repartiment d’actius i passius. “Seran moments de molta tensió, però amb una majoria clara al Parlament ho podem tirar endavant”.

Durant aquest període, que s’ha situat en 18 mesos, caldrà treballar la redacció de la nova Constitució catalana, per a la qual ja hi ha actualment unes propostes en marxa, com ara la que encapçala el jutge Vidal i la proposta de constitució.cat, que estan confluint en la iniciativa Reinicia.cat, que vol coordinar les diferents propostes i obrir-les a la ciutadania. Aquesta Constitució haurà de ser votada pels ciutadans en un referèndum, que serà, de facto, la ratificació de la independència.

Per a Reniu, la pressió que actualment està fent l’Estat espanyol, querellant-se contra el president i dues conselleres, i ara enviant el president del CATN al TC, no té res a veure amb la que farà a partir del 27S amb un resultat favorable a la independència. Per això, demana Reniu, “cal seguir treballant, sense defallir, per tenir el màxim múscul possible, i això només pot passar amb un Parlament català el màxim de favorable a la independència”.

Durant el debat posterior, que va ser molt animat, se li va preguntar sobre la llista unitària per al 27S; Reniu es va mullar en aquest sentit: “no hi ha base científica per assegurar que una llista unitària és millor que tres llistes separades, i més tenint en compte la diversitat política de Catalunya”. També se li va preguntar sobre els indecisos, per a la qual cosa va demanar als assistents que no defalleixin per explicar que la independència és la millor solució per als problemes socials de Catalunya.

L’acte va ser molt concorregut, amb més de 80 persones omplint la sala de ca les Hermanes, i va acabar amb un pica-pica per als assistents i el llançament de tres coets que anunciaven que falten tres mesos per al 27S15.

13

1415

Anuncis