Estelada 2014 ha preparat dues presentacions alhora


La plataforma independentista de la Garrotxa Estelada 2014 ha preparat per acabar el curs dues presentacions de llibres alhora que tenen un punt en comú: fer l’anàlisi del procés de Catalunya cap a la independència, però des de postulats diferents.

El primer llibre és de l’historiador i professor Xavier Diez, amb  Anatomia d’una ruptura. En aquesta obra, que porta el subtítol de Catalunya. 1975-2014, Díez indaga sobre els motius profunds que han portat bona part de la societat catalana a alimentar les files de l’independentisme, i han obligat milions de residents catalans a desitjar la construcció d’un estat propi i a distanciar-se irreversiblement del regne d’Espanya. Tot obviant explicacions simplistes d’ordre econòmic, polític, històric o cultural, la tesi de fons és que són motius molt relacionats amb el passat recent els que han reforçat aquesta decisió col•lectiva de trencar amb Espanya. Per a l’autor, la crisi de les relacions entre Catalunya i Espanya de les darreres dècades ha comportat un xoc de cultures polítiques, socials i nacionals. La independència representa la gran oportunitat de la ruptura pendent i definitiva.

La segona presentació anirà a càrrec del periodista i col.laborador de diversos mitjans com RAC1 i 8TV Pere Martí i servirà per presentar el seu darrer llibre, Escac a l’estat. En aquesta obra, l’autor analitza el moment més actual de procés, el que va des de l’organització de la consulta del 9-N fins als moviments posteriors dels partits polítics. Per a Martí, tot plegat ha estat un dels actes de desobediència civil més importants dels darrers anys davant d’un estat que ha decidit judicialitzar el moviment polític que es viu a Catalunya i, per tant, donant potser l’empenta definitiva al procés català cap a la independència.

Les dues presentacions, en el marc d’una tertúlia que faran els dos autors, seran el dia 20 de juny, a les 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 9), d’Olot.

Les dues obres es poden trobar a la llibreria Drac d’Olot.

Cartell juny2 15-02 (doble)

 

Anuncis