Francina Esteve (CATN) analitzarà la integració de Catalunya a la comunitat internacional.


 

La Dra. Francina Esteve és la convidada del mes de març d’Estelada 2014, amb la xerrada La integració de Catalunya a la comunitat internacional. Recentment, Francina Esteve va explicar que el procés d’adhesió d’una hipotètica Catalunya independent dependria en gran part del grau de pacte amb el govern espanyol. “Si Catalunya pot arribar a un acord amb el govern espanyol com Escòcia i el Regne Unit, facilitaria l’entrada a la UE. Si no, la complicaria”. Segons ella, “la UE no encoratja l’aparició de nous estats” però “la secessió no està prohibida com a tal”.

Francina Esteve és professora de Dret Internacional Públic i Dret de la UE de la Universitat de Girona. Va dirigir fins a l’any 2006 el Centre de Documentació Europea de la UdG. La seva expertesa comprèn la distribució de competències entre la Unió Europea i els estats membres, la dinàmica de l’Organització Mundial del Comerç, la política europea d’immigració i la lliure circulació de persones i els drets dels treballadors.

Francina Esteve tCartell mar1 15-01ambé forma part dels 13 membres que integren el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), organisme que es va constituir l’11 d’abril de l’any passat com a òrgan consultiu de la Generalitat de Catalunya per dotar-se d’assessorament jurídic i tècnic en el procés de consulta i en la identificació i impuls d’estructures d’estat. El consell d’experts està majoritàriament format per acadèmics de reconegut prestigi en els àmbits de la sociologia, el dret, l’economia i la ciència política. El presideix l’exmagistrat del Tribunal Constitucional i director de l’Institut d’Estudis Autonòmics Carles Viver i Pi-Sunyer. És la sisena membre del CATN que ve a Olot convidada per Estelada 2014, després de Salvador Cardús, Núria Bosch, Germà Bel, Ferran Requejo i Josep M. Reniu.

La xerrada és aquest dissabte, 21 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 8), d’Olot.

Anuncis