Presentació de la Convenció Constitucional a Olot


Després del 9-N s’obre un període de transició que culminarà en les eleccions del proper 27 de setembre, que és, a més, segons el president Mas i la presidenta de Gispert, l’única porta oberta que deixa l’Estat espanyol als catalans perquè expressin democràticament quin volen que sigui el seu futur. Diversos col.lectius, entitats i persones han manifestat que s’obre un període de transició nacional que ha de culminar amb la redacció i aprovació d’una constitució del segle XXI per a Catalunya.

A més, els treballs del CATN, sobretot del seu informe número 10 El procés constituent (que en el seu dia ja va explicar Josep M. Reniu, en una altra xerrada organitzada per Estelada 2014), esmenta la necessitat d’aplicar estàndards democràtics altament exigents en la redacció de la Constitució, per acomplir les condicions de “garanties democràtiques, llibertats, participació i pluralisme”. L’aplicació i desenvolupament d’aquests principis, més enllà dels mínims fixats per aquest informe 10 del CATN (eleccions constituents, intervenció del Parlament i fórmules de participació ciutadana), permetrien dissenyar i desenvolupar una Convenció Constitucional inclusiva de tots els sectors socials i que garantís les condicions de qualitat democràtica en l’elaboració del text constitucional.

Amb aquests puntals, neix la Convenció Constitucional, una iniciativa d’un seguit d’entitats i persones que pretén integrar diverses perspectives complementàries de la democràcia en l’elaboració de la Constitució. Aquest procediment àmpliament participatiu permetria obtenir els beneficis i virtuts en qualitat democràtica que cada modalitat ofereix. Per tal de conèixer aquest procediment, representants de la Convenció Constitucional seran a Olot per explicar-lo. Isabel-Helena Martí, presidenta de Sobirania i Justícia, i Jaume López, professor de teoria política de la UPF, explicaran La Convenció Constitucional: una Constitució per al segle XXI. Ho faran el proper dissabte, 7 de març, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 8), d’Olot.

L’acte ha estat organitzat conjuntament per Estelada 2014, Òmnium Cultural Garrotxa, Idesga i l’ANC d’Olot i la Garrotxa, amb la col.laboració d’Olot TV.

Per a més informació:

http://parlamentciutada.cat/iniciativa-en-curs-convencio-constitucional/

http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=163422439

Cartell mar2 15-02 Constitució

 

Anuncis