Aquest mes, dues xerrades d’Estelada 2014: Antoni Soy i Josep M. Reniu


Després de la bona acollida que va tenir la xerrada del passat 20 de setembre, que ha donat lloc a realitzar xerrades als barris, Estelada 2014 ha previst una nova xerrada del politòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Josep M. Reniu, per explicar l’informe número 10 del CATN, El procés constituent. Concretament serà el proper dilluns, 27 d’octubre, a les 8 del vespre, al Casal Marià d’Olot. L’acte, que és obert a tothom, també comptarà amb la presència de les juntes de les associacions de veïns d’Olot, les quals han estat organitzant el cicle de xerrades als seus barris sobre el procés constituent de Catalunya, i que ha anat a càrrec del secretari d’Estelada 2014, Raül Massanella

Per altra banda, aquest proper dissabte, l’economista i exsecretari d’indústria de la Generalitat, Antoni Soy, serà a Olot per presentar el seu darrer llibre Sortir de l’euro per sortir de la crisi? (Viena Edicions).

Espanya va entrar en l’euro alegrement, confiada que tot serien avantatges, però és evident que no ha estat així. Ara sabem que l’euro es pot convertir en una trampa per als països que en formen part, que corren el risc de fer fallida. Així que, en aquest moment que Catalunya es repensa com a Estat, cal que ho faci sense condicionants: volem ser com Suècia, per exemple, que ha deixat enrere la crisi fa anys? I en tot cas, com és que ha sortit de la crisi tan de pressa: potser precisament perquè és fora de l’euro, o bé perquè ha sabut engegar un procés de creixement econòmic productiu que, al mateix temps, és sostenible i equitatiu? O totes dues coses alhora?

Antoni Soy és professor d’economia aplicada a la Universitat de Barcelona.  Del desembre del 2006 al gener del 2011 va ser secretari d’indústria i empresa de la Generalitat de Catalunya. És expert consultor i assessor de la Unió Europea en temes d’indústria, gestió i lideratge. Ha publicat molts articles en revistes especialitzades i diversos llibres, com ara. Economia política i sobiranisme (2001), Catalunya, societat massa limitada (2003) i Clústers i competitivitat: el cas de Catalunya (1993-2010) (2010).

L’acte es durà a terme aquest dissabte, 25 d’octubre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 5), d’Olot, a partir de les 8 del vespre. Col.laboren llibreria Drac i Viena Edicions.

http://www.vienaeditorial.com/mostrarllibre.asp?ididioma=1&idllibre=863

Cartell oct 14-01 Cartell procés JMReniu groc

Anuncis