Estelada 2014 explica als barris d’Olot el procés constituent de Catalunya


La Federació d’Associacions de Veïns d’Olot, les associacions de veïns dels barris olotins i Estelada 2014 han preparat per aquest mes d’octubre un seguit de xerrades per explicar el procés constituent que es pot viure a Catalunya a partir de l’endemà de la consulta. El contingut de les xerrades és, doncs, l’informe número 10 de Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), que també va venir a explicar en una xerrada el passat 20 de setembre Josep M. Reniu.

El procés constituent és el procés que caldria obrir a Catalunya en cas de constituir-se en estat propi i independent, per a la seva plena institucionalització d‘acord amb estàndards democràtics altament exigents. Durant la fase prèvia es poden produir dos escenaris: amb col.laboració o sense amb l’Estat espanyol.

Segons Raül Massanella, secretari d’Estelada 2014, “volem explicar els esdeveniments que poden produir-se a Catalunya a partir de l’endemà de consulta del 9N perquè la gent entengui quin pas tan important que estem a punt de tirar endavant la ciutadania de Catalunya”.

El cicle de xerrades s’inicia aquest divendres, 10 d’octubre, a les 8 del vespre, al local social del Cassés, al Pla de Dalt, i va dirigida als barris del Cassés Pla de Dalt, les Planotes, el Xiprer, els Pisos Garrotxa i Mas Baix. Les següents xerrades són el dijous, 16, al Casal Marià per als barris del Nucli Antic, Sant Francesc Estires, Eixampla Popular i Sant Ferriol; el divendres, 17, també al Casal Marià per als barris de Sant Pere Màrtir i Desemparats; el dimarts, 20, al barri de Bonavista; el dijous, 23, al local de les Fonts per als barris de Sant Cristòfor Mas Bernat, Benavent, Batet de la Serra i les Fonts Alou; el divendres, 24, a Sant Miquel per als barris de Sant Miquel, Les Tries i Crta. de la Canya; i el dijous, 30, al local dels Almogàvers, per als barris del Morrot i Pla de Baix. S’està a l’espera de trobar calendari per als barris de Sant Roc i Pequín.

Cartell procés barris

 

Anuncis