Joan Rigol esperona la gent a seguir mobilitzant-se pel dret a decidir


La Taula pel Dret a Decidir d’Olot va aplegar dimarts més de 300 persones a la sala del Torín d’Olot per escoltar les paraules de Joan Rigol, coordinador de Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Durant la seva presentació, Dolors Ros, presidenta de la Taula d’Olot, va glosar la figura de Rigol i la importància del Pacte. Per la seva banda, Rigol va esperonar els assistents a seguir mobilitzant-se per aconseguir complir la voluntat del poble de Catalunya. A partir d’un breu repàs històric, des de la revolució agrària del segle XVIII a la Renaixença del XIX, fins a la tasca de la Mancomunitat, Rigol va elogiar l’esperit emprenedor, modernitzador i europeista dels catalans. Des d’aquesta història, “avancem cap al futur perquè reivindiquem el que tenim com a nació i el que volem com a projecte col.lectiu”. I són l’educació i la cultura les garanties d’aquest futur col.lectiu.
Després, referint-se a l’encàrrec del president Mas, va explicar que li havia demanat unitat política, servir a la democràcia amb civisme i actitud de diàleg i no esperar que el país faci res per nosaltres si nosaltres no fem res pel país. Sense estalviar-se crítiques al Tribunal Constitucional, “que no és ningú per negar que som un subjecte polític capaç de prendre les nostres pròpies decisions”, va acabar apel.lant al compromís dels catalans que la construcció del nou país sigui el més sòlida possible; i per això va fer una crida a adherir-se com a ciutadà i com a entitats al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, però també a apuntar-se com a voluntari a la campanya de l’ANC i Òmnium Cultural que es durà a terme fins al 9 de novembre. La sala va agrair- li les paraules amb aplaudiments entusiastes.
Finalment, l’alcalde d’Olot va cloure l’acte recordant els 782 ajuntaments, consells comarcals i diputacions que fins aleshores havien votat unànimement el seu suport a la llei de consultes i a la celebració de la consulta el proper 9 de novembre.
L’acte es va acabar amb els cants de la Senyera i els Segadors per part de representants de les corals Campi qui pugui, Croscat, Cantabile Cor de Cambra, Cor Juvenil Gaia, Fructus Temporis, Casal de la Gent Gran, Cors de Gòspel, d’Olot, i Coral Puigsacalm de les Preses, acompanyats, és clar, de tot el públic assistent, que acabà l’acte amb crits de “Votarem!”.

http://olottv.xiptv.cat/les-noticies/capitol/el-coordinador-del-pacte-nacional-pel-dret-a-decidir-joan-rigol-diu-a-olot-que-el-decret-de-convocatoria-garanteix-la-consulta-del-9-de-novembre

DSCF0179

Anuncis