Estelada 2014 ja té preparades les xerrades de setembre a desembre d’enguany


Des del moment que el president Jordi Pujol renunciés a la xerrada que tenia prevista per a Estelada 2014 per al proper 27 de setembre, l’entitat independentista va començar a buscar-li substitut. L’elegit ha estat Josep M. Reniu, cap d’estudis de ciència política i de l’administració de la UB i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), que vindrà a explicar El procés constituent, informe núm. 10 elaborat pel CATN. Aquest informe té per objecte analitzar el procés que caldria obrir a Catalunya en cas de constituir-se en estat propi i independent, per a la seva plena institucionalització d‘acord amb estàndards democràtics altament exigents. El procés constituent fa referència, per tant, a la institucionalització del nou Estat i s‘obriria a partir del moment en què aquest fos creat. Això pressuposa l‘existència d‘una fase prèvia que correspon al procés que desembocaria en la creació del nou Estat, procés diferent i temporalment anterior al procés constituent en seJosep M Reniuntit estricte i que no s‘hi ha de confondre amb aquest. Aquesta xerrada tindrà lloc el proper dissabte, 20 de setembre, a partir de les 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa.

La resta de xerrades per al quatrimestre setembre-desembre queden com ja estaven establertes. Per al mes d’octubre, concretament el dia 11 i a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa, el convidat serà l’exsecretari d’indústria del segon tripartit, Antoni Soy, que presentarà el seu llibre Sortir de l’euro per sortir de la crisi?.

La tercera xerrada serà el dia 15 de novembre i tindrà com a convidat l’exconseller d’educació Josep Bargalló, que explicarà el Model lingüístic i cultural per a la Catalunya estat. L’acte, que es farà al Casal Marià d’Olot, es farà conjuntament amb l’Oficina de Català d’Olot, servirà també com a acte inaugural dels cursos de català i s’acompanyarà de l’exposició El català, llengua d’Europa.

L’última xerrada del període serà el dia 20 de desembre a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa i tindrà com a convidat Jaume Ventura, economista del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i membre del Col.lectiu Wilson, que parlarà sobre L’estat català, una oportunitat per a les PIMES. Aquesta xerrada es farà conjuntament amb organitzacions empresarials de la comarca.

Per al secretari d’Estelada 2014, Raül Massanella, “la millor manera de conèixer com pot ser una Catalunya estat és participar de les xerrades que oferim les entitats d’Olot i comarca compromeses en el procés català cap a la independència”.

 

Anuncis