Joaquim Nadal presenta les seves memòries polítiques dels darrers vint anys a Olot


DSC_0007L’exconseller i expresident del grup socialista al Parlament de Catalunya, Joaquim Nadal, va ser a Olot dissabte per presentar el seu darrer llibre, Testimoni de càrrec. El llibre pretén ser unes memòries polítiques dels darrers vint anys, des del 1993 fins al 2012, tot i que també hi ha incursions als anys anteriors, des de la seva entrada al Parlament de Catalunya.

L’obra va ser breument presentada pel secretari d’Estelada 2014, Raül Massanella, entitat que, conjuntament amb el PEHOC, van convocar l’acte a l’Orfeó Popular d’Olot. En les seves reflexions, Massanella va destacar l’aspecte memorialístic de l’obra, però també el testimoni polític d’un període molt important de la nostra història contemporània “perquè ens ajuda a entendre part de l’actual procés català cap a la consulta”.

En el seu parlament, Nadal va destacar la combinació de materials de què es forneix l’obra; en primer lloc, els seus meticulosos dietaris, “agenda del dia a dia en què recullo allò més important del que m’ha passat”, en què transcriu converses, documents, fins i tot missatges de mòbil i whattsapp. Però també l’obra DSC_0003conté elements més personals, fins i tot íntims, com ara els moments angoixants de l’ensorrament del metro al Carmel o el final de la seva trajectòria al Parlament el desembre del 2012.

El públic assistent, una quarantena de persones, entre les quals hi havia l’exalcalde d’Olot, Lluís Sacrest, i exregidors com Joan Albesa, Antoni Bach i Albert Rovirola, va poder gaudir de la gran capacitat discursiva de Joaquim Nadal, explicant anècdotes d’aquest període, com ara la seva visita al Vaticà o les converses amb l’expresident Jordi Pujol. Gairebé dues hores d’anàlisi d’un període transcendent de la mà d’un dels polítics més destacables de contemporaneïtat de Catalunya.

Anuncis