Miquel Puig presenta Com Àustria o Dinamarca. La Catalunya possible


Cartell gen 14-01Després de l’aturada nadalenca, Estelada 2014 torna amb les seves xerrades mensuals. Per al proper 11 de gener té prevista la presentació del llibre Com Àustria o Dinamarca. La Catalunya possible (Ed. 62), coescrit per Miquel Puig, qui el presentarà, juntament amb Modest Guinjoan -que ja va ser convidat d’Estelada 2014 per presentar Sense Espanya– i Xavier Cuadras.

Miquel Puig és doctor en Economia, ha desenvolupat la seva carrera professional en l’ensenyament universitari, l’administració pública, l’empresa multinacional i l’assessorament independent. Actualment, treballa en l’àmbit de la gestió universitària. Publica regularment articles al diari Ara i El País.

Com Àustria o Dinamarca és un llibre que no pot deixar indiferent cap persona interessada en el futur de la nostra societat, sigui o no sigui favorable a la independència. El seu plantejament inclou propostes concretes sobre les quals tots els dirigents i tots els ciutadans de Catalunya s’hauran de pronunciar. El llibre no preveu que el camí per acostar-se als models d’Àustria o Dinamarca sigui fàcil, perquè parteix d’una anàlisi realista dels problemes més rellevants que el país afronta, des de les pensions a l’energia, la seguretat, la salut, la tecnologia… Per a cadascun s’identifiquen els principals reptes i oportunitats de la Catalunya independent.

L’obra parteix de la certesa que ara mateix Catalunya és un país poc competitiu, molt endeutat i amb un excessiu nombre d’aturats. La independència no resoldrà tots aquests problemes de manera automàtica, però permetrà disposar dels recursos i els instruments de política econòmica necessaris per a l’objectiu al qual ha d’aspirar el país: una societat cohesionada i pròspera.

Per arribar-hi, el model espanyol no és la via i, per als autors, la referència lògica que cal mirar ve del nord. Vuit països europeus de dimensions comparables a Catalunya —Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, els Països Baixos, Suècia i Suïssa—, són dels més avançats del món socialment i econòmicament. De tots ells, el nostre país en pot extreure lliçons útils per sortir de la difícil situació en què ens trobem.

El llibre es presentarà el proper dissabte, 11 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa. La presentació anirà a càrrec d’Òscar Rodríguez, president del Cercle Euram Garrotxa.

http://www.ara.cat/premium/opinio/Austria-Dinamarca_0_988701199.html

Anuncis