Estelada 2014 farà xerrades als pobles per explicar el procés català cap a la independència.


L’entitat Estelada 2014 va començar dissabte les seves xerrades als pobles de la Garrotxa per explicar el procés català cap a la independència i la seva viabilitat. En aquest cas van anar a les Preses, al nou local de joves de l’Ajuntament, per explicar La independència, l’única sortida per a Catalunya. Va ser el secretari de l’entitat, Raül Massanella, qui va explicar el procés cap a la independència, repassant els principals fets esdevinguts durant la darrera dècada, des del procés de l’Estatut i la sentència del Tribunal Constitucional (2005-2010), fins a la gran manifestació de l’11 de setembre del 2012 i la Via Catalana del 2013. “Tot aquest procés ha convertit l’independentisme en un moviment transversal, d’àmplia base social, que busca en l’exercici del dret democràtic de votar la seva expressió”, va afegir Massanella. A partir d’aquí, va explicar la viabilitat econòmica de la independència i les possibilitats que s’inicien amb la convocatòria de la consulta per al proper 9 de novembre del 2014. A partir d’aquí, explica que apareixen altres possibilitats: la consulta referendària organitzada per la Generalitat, les eleccions plebiscitàries i la declaració unilateral d’independència.
En el torn de preguntes, els assistents, una quinzena de persones, van preguntar entre d’altres qúestions sobre els perills que suposa tot el procés, com ara la suspensió de l’autonomia o el mateix empresonament del president. Per a Massanella, “el poble està organitzat i no ho permetrà”.
Estelada 2014 ha previst organitzar altres xerrades als pobles de la Garrotxa, a partir d’una proposta que va presentar a l’assemblea d’alcaldes de CDC i que farà extensible als pobles governats per altres forces polítiques.
Anuncis