Jaume Sobrequés presenta Cap a la llibertat


Després de la bona acollida de la primera xerrada del curs, Estelada 2014 ha preparat per aquest dissabte una nova activitat. Es tracta de la presentació del llibre Cap a la llibertat, subtitulat La llarga marxa de Catalunya cap a la llibertat (Editorial Base), de l’historiador i professor d’història de Catalunya, Jaume Sobrequés. Aquest llibre explica la llarga lluita dels catalans, des del 1714, per assolir el reconeixement nacional i la independència. Explica també d’una manera alhora rigorosa i planera allò que ha passat en els darrers trenta anys, durant els quals s’ha consolidat el convenciment que ja no era possible una entesa de Catalunya amb Espanya. Explica així mateix les més recents agressions polítiques de què el poble català ha estat víctima per part dels governs espanyols i la resposta que hem donat a aquestes accions de violència institucional i política contra els trets identitaris, el benestar dels ciutadans i el dret d’autodeterminació de Catalunya.

Sobrequés, (Girona, 1943) és catedràtic d’història de Catalunya a la UAB, director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya i president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (IEC). Ha estat director del Museu d’Història de Catalunya (2000-2008), senador (1977-1982) i diputat al Parlament de Catalunya (1988-1995). Va ser membre de la Comissió dels Vint, que va redactar l’Estatut d’Autonomia del 1979. Entre la seva llarga bibliografia, destaquen El pactisme a Catalunya (1982), L’Estatut d’autonomia de Catalunya, (1982), La fi del silenci. La recuperació de la Generalitat i el retorn de Tarradellas (2002) i L’Estatut de la Transició. L’Estatut de Sau, 1978-1979 (2010).

El convidat serà presentat per Jesús Gutiérrez, professor d’història de l’IES Montsacopa i president del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC).

Aquesta xerrada s’emmarca en els actes de la Fira d’entitats de la Fira de Sant Lluc 2013, que es durà a terme durant el proper cap de setmana. La xerrada està prevista per al proper dissabte, 19 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 8), d’Olot.

Anuncis