Estelada 2014 assisteix a la 3a Conferència Internacional Building a New State


Divendres, 4 d’octubre, es va celebrar a Barcelona la 3a Conferència Internacional Building a New State, organitzada per Sobirania i Justícia, en col.laboració amb el Cercle Català de Negocis, l’Assemblea Nacional Catalana, el diari Ara i la Fundació Vila Casas. La conferència, que mira d’apropar la visió d’experts internacionals en processos de sobirania, s’organitza enguany amb el punt de mira fixat en el reconeixement internacional de nous estats. Sempre intentant apuntar temes de màxima actualitat, la conferència de l’any 2012 va girar entorn la possibilitat d’organitzar un referèndum d’autodeterminació i l’any 2011, el seu primer any, estava dedicada a l’estudi de pactes i negociacions que Catalunya hauria d’exercir per assolir la independència.

Les diferents taules rodones i conferències van comptar amb la presència de: Eduard Kukan, eurodiputat democratacristià i membre del Partit Popular Europeu, històric polític eslovac que va ser Ministre d’afers exteriors i va viure en primera fila el procés de separació de Txèquia i Eslovàquia; Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya; Stefan Talmon, codirector de l’Institut de Dret Internacional de la Universitat de Bonn, Supernumerary Fellow de St. Anne’s College a Oxford i expert en reconeixement de nous estats; Bardo Fassbender, catedràtic de la mateixa matèria a la Universitat de St. Gallen de Suïssa i opinador habitual dels mitjans alemanys, autor de L’estat obert. Els estudis sobre les relacions exteriors i la personalitat internacional de l’Estat federal a Europa; Carme Colomina, cap d’Internacional del diari Ara, responsable de cooperació interregional a la secretaria d’Assumptes Exteriors de la Generalitat; Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis i professor de relacions internacionals al Màster d’Acció Exterior i Diplomàcia al Consell de Diplomàcia Pública de la Generalitat; Jaume Ventura, investigador del Centre de Recerca en Economia Internacional., investigador associat del National Bureau of Economic Research (Cambridge, MA) i del Center for Economic Policy Research de Londres; Max Vives-Fierro, director de la Fundació Catalunya-Europa; Imma Tubella, catedràtica de comunicació i exrectora de la UOC; Dolors Genovès, periodista, directora dels documentals Adéu, Espanya? i Hola, Europa!; Erika Casajoana, consultora i lobbista registrada al Parlament Europeu, ha treballat al continent americà, Europa, Àfrica, l’exRepública Soviètica i Àsia.

La representació d’Estelada 2014 va anar a càrrec del seu secretari, Raül Massanella, que va assistir a la sessió de tarda del divendres, amb les taules rodones sobre el reconeixement internacional de nous estats, a càrrec de Stefan Talmon i Bardo Fassbender i moderada per Imma Tubella; 20 anys d’independència de la República d’Eslovàquia, amb Eduard Kukan i Jordi Pujol, moderada per Dolors Genovès, i Catalunya amb veu pròpia en el tauler econòmic i geopolític global, amb Carme Colomina, Albert Pont, Jaume Ventura i Max VivesFierro i moderada per Erika Casajoana. La invitació a assistir-hi va arribar a partir de la xerrada que Isabel H. Martí, vicepresidenta de Sobirania i Justícia, va fer per a Estelada 2014 el passat mes de juny.DSCF0479

 

Anuncis