Salvador Garcia-Ruiz presenta la tasca del Col.lectiu Emma.


El Col.lectiu Emma és una iniciativa independent i sense finançament polític, que agrupa catalans i no catalans que viuen arreu del món i que treballen per assegurar que l’opinió pública internacional tingui una visió acurada de la realitat de Catalunya. El seu principal objectiu és, doncs, difondre internacionalment la situació política de Catalunya.

El Col•lectiu Emma es va crear l’any 2009 i des de llavors ha estat analitzant informacions de mitjans de comunicació internacionals, assenyalant errors, qüestionant assumpcions errònies i responent a informacions esbiaixades sobre els afers de Catalunya. La informació que elabora el col•lectiu, que inclou comunicats explicant la situació del país, incorpora sempre dades rellevants i objectives que fonamenten amb profunditat les informacions que s’hi exposen. És, doncs, l’entitat que més a destacat a casa nostra en la projecció de Catalunya a la premsa internacional. Destaca el seu comunicat Un full de ruta per a Catalunya (http://www.collectiuemma.cat/article/1549/un-full-de-ruta-per-a-catalunya)

En aquest sentit, el Jurat del Premi Internacional Joan B. Cendrós, format pel periodista, Martí Anglada, el periodista, Antoni Bassas, el professor de la Universitat de Perpinyà, Joan Becat, la filla de Joan B. Cendrós, Laura Cendrós, el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Gifreu, i el periodista Vicent Partal, ha volgut premiar el col•lectiu per “la seva constància en el treball en favor de la projecció internacional de Catalunya així com pel rigor del seu treball informatiu i l’efectivitat aconseguida en la premsa internacional sempre de forma brillant i desinteressada”.

Salvador Garcia-Ruiz és un dels impulsors i membre del Col.lectiu Emma. Economista i col.laborador de Vilaweb, a Olot explicarà la visió que el món té de Catalunya i l’actual procés sobiranista.

http://www.collectiuemma.cat/

http://www.catradio.cat/audio/693728/Salvador-Garcia-Ruiz

Anuncis