Ivan Serrano (UOC) explica De la nació a l’estat


El convidat d’Estelada 2014 per al mes de març és Ivan Serrano, investigador de processos de secessió i creació de nous estats, de la UOC, que amb l’assaig De la nació a l’estat ha guanyat el XVI Premi Ramon Trias Fargas d’assaig polític, que convoca la Fundació CatDem i que presenta a Olot.

L’objectiu del seu assaig és explicar què diu la teoria política sobre la creació d’estats i els processos de secessió en contextos democràtics. A partir d’aquí, explicarà quina és la situació de Catalunya en el marc de la teoria política. Així, argumenta que el factor econòmic i el manteniment de l’estat del benestar han de servir d’argument per estendre el projecte nacional de l’independentisme. A més, representa la fiCartell mar 13-01 de la via federal, tant entre la classe política com entre els intel.lectuals, no a causa del mateix federalisme, sinó pel context polític espanyol, en què el debat sobre la federalització d’Espanya ha sortir de la pròpia Catalunya. Per altra banda, establirà una comparativa entre processos ja finalitzats o en marxa com els del Quebec, Montenegro, Kosova i Escòcia.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte, 16 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 8), d’Olot.

http://www.catdem.org/cat/notices/2012/07/ivan-serrano-xvi-premi-ramon-trias-fargas-d-assaig-politic-6737.php

Anuncis