Bona acollida de la Jornada sobre competitivitat amb el CCN


Dissabte, durant el matí i el dinar, es va celebrar al rstaurant La Deu d’Olot la Jornada sobre la competitivitat de l’economia catalana, organitzada pel Cercle Euram Garrotxa, Estelada 2014 i el Cercle Català de Negocis, i amb la col.laboració de la FES de l’Ajuntament d’Olot i Antena Olot – Cambra de Comerç de Girona. Una vintena d’empresaris, autònoms i professionals van poder assistir a les ponències que els membres del CCN havien preparat. Després de la presentació a càrrec de Núria Zambrano, regidora d’empresa i ocupació de l’Ajuntament d’Olot, i Òscar Rodríguez, president del Cercle Euram Garrotxa, va començar la primera ponència, a càrrec de l’Albert Pont i Joan Canadell. Durant la primera part, Albert Pont (vicepresident del CCN, responsable del departament de dret internacional i autor de Delenda est Hispania), va explicar la legitimitat històrica que hi ha per a la recuperació de la sobirania per part de Catalunya, amb especial atenció a la fallida econòmica d’Espanya que va suposar l’adopció de la pesseta com a moneda durant el segle XIX. Després, Joan Canadell, secretari del CCN i coautor de Catalunya, estat propi, estat ric, va explicar la viabilitat econòmica del pressupost de la Generalitat d’una Catalunya estat. Després d’un descans, la segona part va anar a càrrec d’Albert Macià, membre del grup d’estudis del CCN, que va descriure les potencialitats macroeconòmiques de la Catalunya estat; finalment, Albert Pont va explicar què diu el dret internacional sobre la legitimitat de Catalunya a esdevenir un estat. Finalment, durant el dinar, es va establir una tertúlia amb els membres del CCN per aclarir dubtes sobre la viabilitat econòmica i financera de la independència de Catalunya.

La Jornada va ser ben acollida i valorada entre els assistents, que lamentaven, però, que no hi hagués hagut més assistència d’empresaris de la comarca. “Hem fet tota la comunicació que hem pogut sobre la Jornada, gràcies també a la col.laboració de la FES, l’IMPC i el Consell Comarcal, però potser el fet de fer-ho un dissabte al matí no ha acabat d’engrescar els empresaris”, comenta Òscar Rodríguez. Per la seva banda, Raül Massanella, d’Estelada 2014, valora positivament la col.laboració entre entitats i ens públics: “cal agrair també la col.laboració dels mitjans que han cobert la Jornada, com ara elgarrotxi.cat, La Comarca i Ràdio Olot”. Les dues entitats organitzadores esperen seguir col.laborant en altres iniciatives semblants, tal i com han fet ja diverses vegades.

http://elgarrotxi.cat/2013/02/18/video-interessant-jornada-sobre-la-competitivitat-de-leconomia-catalana-amb-joan-canadell-i-albert-pont/

DSCF0028 DSCF0024

Anuncis