Albert Pont presenta Delenda est Hispania


Delenda- Olott pòsterAlbert Pont, vicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN) i responsable de l’àrea de dret internacional, presenta a Olot el seu llibre Delenda est Hispania (Viena Editorial). Per primera vegada, un llibre explica què passarà l’endemà de la proclamació de la independència de Catalunya i com això canviarà l’escenari de l’Estat espanyol, d’Europa i de la resta del món.

Són molts els interrogants als quals el llibre intenta donar resposta, o com a mínim oferir orientació. D’entrada, Pont explica que el dret internacional, que preval sobre la legislació de l’estat matriu en cas de secessió, no preveu una única via per iniciar el procés, tot i que sí que fixa dos mínims a complir: legitimitat històrica i democràtica.

Aquí el quid és, com en qualsevol parella que es divorcia, com es reparteixen els béns i inicien la nova vida separats. D’entrada, emparant-se en casos previs i càlculs de la mateixa Generalitat, s’obriria un període de transició d’un trimestre en què es necessitarien uns 5.500 milions mensuals bàsicament per pagar la despesa corrent: nòmines, pensions i prestacions. Un deute, això sí, que s’avalaria fàcilment amb béns propis, perquè la legislació internacional preveu que tots els actius físics que l’Estat espanyol té a Catalunya (edificis, carreteres, vies, aeroports, espai radioelèctric, etc.) passarien a l’Estat català sense cap contraprestació.

L’acte es durà a terme a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c. Hospici, 8), d’Olot, a partir de 2/4 de 8 del vespre i compta amb la col.laboració de la Llibreria Drac.Cartell gen 13-01

El Punt Avui

Anuncis