Presentació


Ara fa deu anys, un grup de patriotes vinguts de diferents àmbits (entitats, partits polítics, associacions, societat civil…) vàrem trobar-nos per intentar canalitzar l’entusiasme que el procés estatutari havia encomanat el nostre ànim. L’objectiu era crear una plataforma ciutadana transversal que donés resposta a la necessitat de saber i conèixer les opinions de persones i entitats sobre les possibilitats del nostre país d’esdevenir independent. Va néixer Estelada 2014 Plataforma Cívica per la Independència dels Països Catalans.

Des d’aleshores, Estelada 2014 ha participat en iniciatives locals i comarcals que defensin la independència de Catalunya (manifestacions de Barcelona, Plataforma pel Dret a Decidir, 10Mil a Brussel.les per l’autodeterminació, Via Catalana) i ha portat fins a Olot persones i entitats que defensin aquest objectiu. Per la palestra d’Estelada 2014 han passat personalitats i entitats tan destacables com Josep M. Terricabras, Joan Carretero, Assumpció Cantalozella, PDD, Jaume Piqué, Vicent Sanchis, Vicent Partal, Patrícia Gabancho, ANC… i fins a gairebé 100.

Després d’aquests deu anys, creiem que ens pertoca fer balanç de la situació del país i de l’entitat, però també ens cal obrir nous espais de difusió de la nostra entitat i els seus objectius.

Pensem que hem acomplert força els objectius marcats en el moment de néixer, malgrat moments baixos en què fins i tot la mateixa continuïtat de l’entitat estava en perill. Van ser superats amb el desig i l’empenta d’aquells que creiem en la necessitat d’una entitat com Estelada 2014 a la Garrotxa. A més, el suport de la gent a l’hora d’assistir als actes i el mateix desig dels partits polítics, amb els quals hem intentat mantenir sempre una actitud dialogant, malgrat ser una entitat transversal no lligada a cap formació polítca,ens ha permès plantejar-nos de continuar la nostra funció un any més.

El futur del país, en canvi, no és tan afalagador. Tal i com li agrada dir al nostra president, Baltasar Navarro, cal reforçar encara més el missatge independentista que volem transmetre des d’Estelada 2014.

Per això, el curs que encetarem el proper mes de setembre volem reforçar més la difusió del nostre missatge. Una de les eines que utilitzarem serà precisament el bloc que teniu al davant. Des d’aquest espai, us anirem informant de les nostres activitats, així com difondrem notícies i espais de contingut independentista. També volem que l’utilitzeu per comentar-nos i ajudar-nos a millorar la nostra acció. Volem que tot sigui en positiu, per col.laborar en l’objectiu comú d’assolir la independència el més aviat possible.

També utilitzarem el bloc per fer-vos arribar els resums de les activitats que durant aquests cinc anys hem dut a terme. Tindreu accés al resum de la xerrada, les seves fotografies i l’àudio, per tal que pugueu tenir el contingut del que es va dir.

Finalment, volem animar-vos a participar amb nosaltres, a través de fer-nos propostes, suggeriments de millora i facilitant-nos enllaços que difonguin l’objectiu primer de la nostra entitat. També hem preparat una entrada per si ens voleu fer arribar algun donatiu que ens permeti seguir organitzant les nostres activitats.

Esperem que, entre tots, aconseguirem esdevenir un estat més del món. A tots i a totes que així ho creieu, salut i independència!

Anuncis