Pregunta’t què pots fer tu per ell


El nostre país, i ens referim a Catalunya, es troba en uns moments crítics. Per una banda, als diferents fets infraestructurals dels últims mesos (apagades, trens, sequera, manca d’aigua…) cal afegir-hi el propi desgavell dels partits nacionalistes i sobiranistes, immersos en processos de redefinició i enfrontaments interns, o de la nostra pròpia classe dirigent, no només la política, que tampoc passa precisament pel seu millor moment.

Seria, doncs, molt fàcil que aquest situació ens sotmetés també a un pessimisme que, per perillós, podria esdevenir crònic i deixar-nos desarmats per quan haguem de reaccionar. Ens referim a la propera sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Per això, des d’Estelada 2014 us animem a reaccionar com encara ho fa una part de la societat civil, la social, econòmica, professional, que no espera què pot fer el país per ells sinó què poden fer ells per al país.

Prou, doncs, de pessimisme i sumem-nos a les actituds positives que hi són i a les iniciatives potents que també n’hi ha. Fixem-nos en aquelles iniciatives que ens omplem d’orgull provinents de la societat civil, com la tasca de les entitats en defensa de la llengua i la cultura catalanes, a les quals hem de felicitar i encoratjar a seguir amb la lluita, tot formant-ne part; o de la nostra escola catalana, tan atacada últimament, perquè mantingui encesa la flama de la qualitat educativa i el valor de la tasca ben feta amb la immersió lingüística; o la potent xarxa de premsa, ràdio i televisió local en català i per a Catalunya.

Hi ha molts aspectes que potser no surten als mitjans de comunicació, però on es fa una feina ben feta, nacional, amb voluntat de país, protagonitzada en gran part per una generació que no té les ports, els complexos ni els tics del franquisme o el pujolisme. Aquests joves, cada dia i amb normalitat, fan la seva feina des d’una perspectiva netament nacional.

Des d’Estelada 2014 intentarem potenciar aquestes actituds positives i ridiculitzar o minimitzar el sectarisme, el partidisme i el pessimisme que han potenciat alguns sectors i persones concretes en nom de la seva veritat.

Anuncis