Estelada 2014 ja té preparades les xerrades per la primer trimestre del 2012


Després del període nadalenc, la plataforma independentista Estelada 2014 ja té previstos els actes per al primer trimestre del 2012. Així, per al gener els convidats són Àlvar Thomàs, Jordi Manent i Marc Arza que presentaran el polèmic llibre La temptació independentista, editat per Pagès Editors. La presentació es farà en col.laboració amb la llibreria Drac d’Olot. El llibre, que du per subtítol “Una anàlisi crìtica de la radicalització del nacionalisme català”, planteja una crítica de les tesis independentistes des de l’òptica nacionalista. No pretén ser un llibre acadèmic sinó de think tank o dipòsit d’idees. Els autors no amaguen la seva proximitat a CiU, però plantegen el repte que suposa l’independentisme per a aquest partit i per al nacionalisme en general. No obstant això, el llibre és interessant pel plantejament que fa de les conseqüències de l’independentisme tant per al nacionalisme conservador com per al conjunt del país i contribueix a enriquir un debat pobre en dades i argumentaris: el de les causes i conseqüències del creixement de l’independentisme. L’acte se celebrarà el proper 21 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Garrotxa, l’Hospici.
Per al 18 de febrer el convidat és el Cercle Català de Negocis, que presentarà el seu estudi Internacionalització de l’economia catalana. El CCN és una associació que va néixer amb la voluntat d’aglutinar i defensar els empresaris que entenen l’establiment d’un Estat propi com la millor i més digna de les estratègies empresarials del nostre col•lectiu.
I el 10 o 17 de març, el convidat serà Antoni Batista, que explicarà Catalunya i Euskadi, nació còncava i convexa, en què farà una anàlisi d’aquests dos processos nacionals, la naturalesa dels quals resulten del tot diferent. Per al periodista barceloní, la fesomia basca adquireix forma convexa, l’ètica de la resistència, la lluita atàvica, l’eriçó, mentre la nació catalana és còncava, la integració social, la barreja, la transigència amb les circumstàncies. La xerrada es produirà pocs mesos després de l’acte que va organitzar Idesga en què va explicar la fi de les armes d’ETA i en el moment que acaba de publicar el seu darrer llibre Adiós a las armas.
També durant aquest primer trimestre s’ha de produir, encara en una data per determinar, la visita del president Jordi Pujol, que presentarà la seva disertació Residuals o independents.

Anuncis