Carme Forcadell (PDD) explica a Olot els 10 motius per la independència


Amb aquest nom, la darrera campanya que la Plataforma pel Dret a Decidir ha arrencat fa uns dies. I la seva vicepresidenta, Carme Forcadell, va ser a Olot aquest dissabte passat per explicar-ne el seu contingut, convidada per Estelada 2014. Segons Forcadell, la campanya vol ser un argumentari que ajudi a explicar els motius que hi ha per demanar la independència per a Catalunya i convèncer aquelles persones que encara no la desitgen. Per això, els primers motius són que la independència és possible (motiu 1), necessària (motiu 2), urgent (motiu 3) i prioritària (motiu 5). A partir del motiu quart, els arguments democràtics guanyen pes: “la independència serà el resultat d’un procés radicalment democràtic” (motiu 4), “la independència és progrés i benestar per a tothom” (motiu 6) “la independència afecta i afectarà tota la nació” (motiu 7) i “la independència requereix reconeixement internacional” (motiu 8). Finalment, els dos últims motius apel.len a tots els ciutadans de Catalunya (“la independència pot ser explicada i compresa per tothom”, motiu 9) i al creixement del sentiment i el desig d’independència dels darrers anys (“la independència viu un moment històric favorable que no podem deixar passar”, motiu 10).
A partir de l’explicació dels 10 motius es va iniciar un torn de debat i preguntes que també va servir per conèixer la posició de la PDD pel que fa a l’Assemblea Nacional Catalana. Per a Forcadell, l’ANC vol treballar des de la pluralitat, la individualitat, l’apoliticisme i la transversalitat per aconseguir convocar actes que facin trontollar les estructures de l’estat espanyol, referint-se a la convocatòria de la Marxa per la independència, des del 23 de juny a l’11 de setembre del 2012, o l’associació Municipis per la Independència, que realitzaran un acte de desobediència civil i convocaran un referèndum, amb el suport de la societat civil, durant el 2013. Ara bé, Forcadell va acabar dient que “és normal que la gent estigui cansada; doncs, que descansin i ja es reincorporaran més endavant”.
La propera xerrada d’Estelada 2014 serà el dia 17 de desembre i el convidat serà Guillem López Casasnovas, professor d’economia aplicada de la Universitat Pompeu Fabra i assessor del Banc d’Espanya, que parlarà d’Autogovern i finançament.

Presentació Carme Forcadell i campanya 10 motius per la independència
Anuncis